Monday, 25 January 2016

Perkenalkan Al-Quran Sejak Bayi Dengan Flash Felt Hijaiyyah

23:50 0 Comments
Mahu perkenalkan Al-Quran kepada anak sejak dari kecil? 

FLASH FELT HIJAIYYAH insyaAllah adalah pilihan bahan bantu belajar yang harus ada di setiap rumah. 



Dihasilkan dari kain felt, flash felt ini mampu tahan lama dan tidak mudah koyak. Juga boleh dicuci (gentle wash) jika ada kotoran padanya.

Untuk set furqan, ada 3 set baris berbeza:
Fathah (baris atas),
Kasroh (baris bawah),
Dhommah (baris depan).


Cara bermain dengan anak:
Ibu-ibu boleh mula mengimbas flash felt baris fathah terlebih dahulu. Lakukannya 2 minit 3 kali sehari. Lakukan secara konsisten.

Untuk makluman:
Warna hitam dan putih sesuai untuk merangsang penglihatan bayi sejak lahir hingga berusia 3 bulan.

Kredit foto: My Baby Can Read

Amal Creative
Whatsapp 0192111934

Flash Felt Hijaiyyah Bahan Bantu Belajar

15:21 0 Comments
Assalamualaikum ibu-ibu hebat sekalian,

Masih mencari bahan bantu untuk anda mengajar memperkenalkan Al-Qur'an yang

• mesra bayi
• boleh dibawa ke mana-mana
• ringan
• mudah disimpan dalam beg
• boleh dibasuh
• selamat untuk digigit
• tidak mudah koyak
• tahan lasak
• tahan lama
• warna warni


Flash felt hijaiyyah adalah antara pilihan yang tepat.
Pm kami di inbox untuk dapatkan set anda hari ini.

Ayuh kita mula memperkenalkan Al-Quran 
kepada anak-anak seawal usia yang mungkin.

Foto dan info kredit: MBCR

Amal Creative
Whatsapp 0192111934

Monday, 18 January 2016

Mixed Craft Buttons

15:10 0 Comments
Kami di Amal Creative sentiasa mendengar 
dan cuba memahami kehendak pelanggan.
Semalam ada customer minta kami buat mixed buttons pack. 
Hari ni pun ada juga customer request benda yang sama.

Berita baik petang ni!


Kami baruuuu selesai sorting out mixed buttons untuk anda. 
Nak ambil gambar sebentar ya. 
Lepas tu kami upload gambarnya okeh!
:)

‪#‎amalcreative‬ ‪#‎craftbuttons‬

Amal Creative
Whatsapp +60192111934
noramalina.rohaizad@gmail.com

Sunday, 10 January 2016

Mula Perkenalkan Al-Quran Sejak Bayi

05:50 0 Comments
Alhamdulillah.
Kini dengan packaging baru!

Ibu-ibu yang mahu perkenalkan Al-Quran kepada anak-anak sejak bayi, boleh dapatkan set flash felt hijaiyyah keluaran MBCR dari Amal Creative



Hanya RM49.90 untuk setiap set.
Boleh diguna berulang kali, tahan lasak dan tak mudah koyak.
Boleh dicuci juga jika mahu.

Hubungi kami melalui whatsapp:
019 211 1934

Saturday, 9 January 2016

Soalan Lazim Untuk Amal Creative

18:33 0 Comments
Assalamualaikum. 
Hello Sis Amal. 
Selain kain felt, Amal Creative ada jual apa ya?

Soalan lazim yang paling kerap ditanya.

Sebenarnya boleh saja tengok terus album di Facebook page Amal Creative. Album mana yang ada ditulis 2016 di hadapannya, itu lah dia item yang dijual untuk tahun ini.

Tapi tak apa. Bagi memudahkan pelanggan yang dikasihi lagi dihargai, saya buat satu senarai khas untuk rujukan dan makluman. Lain kali bila pelanggan tanya, saya pun lebih mudah nak beritahu. :)



PLAIN POLYESTER FELT:

PRINTED POLYESTER FELT:

DIES CUT FELT:

CRAFT BUTTONS:

FLASH FELT HIJAIYYAH BY MBCR:

HANDMADE FELT PRODUCT BY AMAL CREATIVE:
*****InsyaAllah dalam proses*****

BUSY BOOK BY AMAL CREATIVE
*****InsyaAllah dalam proses*****

FELT CRAFT WORKSHOP:
*****InsyaAllah dalam proses*****

TUTORIAL BOOK:
*****InsyaAllah dalam proses*****

Yang dalam ***** tu insyaAllah kami usahakan ya satu persatu mengikut kelapangan waktu dan kadar tenaga yang termampu. Tahun ini dalam masa yang sama, saya peruntukkan lebih waktu untuk buat sesi pembelajaran di rumah untuk anak-anak.

Family comes first in every situation. :)
Memang itulah tujuan asal saya berhenti kerja dan mahu bisnes dari rumah.

Monday, 4 January 2016

Friday, 1 January 2016

Selamat Datang 2016 Yang Produktif

20:50 0 Comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Alhamdulillah sudah berada di tahun baru 2016.

Kami doakan tahun ini adalah tahun produktif buat kita semua dalam setiap apa yang kita lakukan.
Terima kasih kerana setia mengikuti perkembangan Amal Creative dari 2010 hingga kini. Terima kasih juga untuk sokongan dan cadangan membina dari semua pelanggan kami.

InsyaAllah tahun ini kami bakal kembali aktif menawarkan material kraf bermutu buat peminat-peminat kraftangan felt khususnya. Juga kami sedang mengatur pelan untuk kembali menganjurkan bengkel.

Teruskan bersama kami di Amal Creative.

Kami mahu berikan servis terbaik buat anda pelanggan-pelanggan yang kami hormati lagi kasihi.

Salam sayang,

Cik Amal
Pengurus Amal Creative